فروشگاه اینترنتی مطمئن
آخرین خبرها
خانه / بهترینها / ۱۲ راه برای پیشگیری از مسمومیت غذایی

۱۲ راه برای پیشگیری از مسمومیت غذایی

با شروع مسافرت ها و بيرون ماندن موادغذايي از يخچال و قرار گرفتن درگرما، احتمال فساد خوراكي‌هابه‌خصوص آنها كه حساس‌تر هستند بالا مي‌رود، به‌طوري كه مصرفشان به‌وسيله افرادي كه سيستم ايمني ضعيفي دارند،خانم‌هايي كه باردار هستند، بچه‌ها و افراد سالمند ممکن است باعث مسموميت غذايي شود عوامل مسمویت زا و

12 راه برای پیشگیری از مسمومیت غذایی

عوامل ایجاد مسمومیت

مصرف ساندويچ، سالاد و شيريني خامه‌اي  

عامل بيماري‌زا: استافيلوکوک

  • عفونتي كه عامل آن استافيلوکوک است، مي‌تواند با خوردن انواع ساندويچ و سالادي كه با تن‌ماهي، تخم‌مرغ، مرغ و ماكاروني تهيه‌شده است، ايجاد شود. علائم ابتلا به عفونت آن حالت تهوع، اسهال و كرامپ است و مي‌تواند تا 3 روز هم ادامه داشته باشد.

توجه: توصيه مي‌شود قبل از خوردن غذاهايي كه با دست خورده مي‌شوند، دست‌هايتان را بشوييد. در ضمن اگر بيمار هستيد مثلا عفونت بيني يا چشم داريد يا زخم بازي در ناحيه دست يا مچتان هست، از دست زدن به غذا خودداري كنيد.

مصرف مرغ نپخته

عامل بيماري‌زا: كامپيلوباكتر

  • در صورت نپخته بودن گوشت مرغ يا ريختن مقدار كمي از خونابه آن در غذاي ديگري، مي‌تواند عفونتي ايجاد شود كه كامپيلوباكتر عامل انتقال‌ آن است. اين عفونت با تب، اسهال، حالت تهوع و استفراغ همراه است.

توجه: دست، تخته گوشت و تمام وسايلي را كه با گوشت در هنگام قطعه‌قطعه كردن آن در تماس بوده است، با آب گرم و صابون بشوييد و حتما گوشت مرغ را در دماي 75 درجه سانتي‌گراد كاملا بپزيد. در اين صورت احتمال انتقال اين آلودگي به حداقل ممكن مي‌رسد.

فراورده‌هاي گوشتي

 پیشگیری از مسمومیت غذایی در سفرعامل بيماري‌زا: ليستريا

  • بعضي مواقع ليستريا مي‌تواند در فراورده‌هاي گوشتي وجود داشته باشد. اين باكتري با حرارت از بين مي‌رود اما گاهي اين آلودگي در فراورده‌هاي گوشتي بعد از مرحله پخت و قبل از بسته‌بندي ايجاد مي‌شود مثلا در ظرفي كه قبلا گوشت خام در آن قرار گرفته بوده است.

توجه: بهتر است فراورده‌هاي گوشتي را بعد از تاريخ «بهترين زمان مصرف» نخوريد و فراورده‌هايي مانند سوسيس و ‌هات‌داگ را حداقل در دماي 75 درجه سانتي‌گراد بخارپز و سپس در صورت تمايل سرخ‌ كنيد و به مصرف برسانيد.

ميوه و سبزي

عامل بيماري‌زا: ليستريا

  • باكتري ليستريا در سطح ميوه‌هايي مانند طالبي و حتي خوراكي‌هاي فرايند‌شده‌اي مانند پنير ديده مي‌شود. عفونت حاصل از آن نيز با تب، اسهال، دردهاي عضلاني و مشكلات معده همراه است.

توجه: بايد ميوه‌ها را قبل از خوردن شست و خشك كرد. سپس پوستشان را گرفت. در ضمن، آنها را در يخچال نگهداري كنيد و هر چيزي كه با آنها (مثلا طالبي نشسته)در تماس بوده است، بشوييد.

مصرف سبزي خام

عامل بيماري‌زا: سالمونلا

  • علاوه بر گوشت مرغ و تخم‌مرغ، سبزي‌هايي مانند گوجه‌فرنگي، فلفل، سبزي‌هاي برگي و جوانه‌ها نيز مي‌توانند با سالمونلا به‌خصوص در محيط گرم و مرطوب آلوده شوند. در صورتي كه اين سبزي‌ها خام مصرف شوند، مي‌توانند باعث بروز عفونت در افرادي مانند سالمندان و بچه‌ها شوند.

توجه: تمام سبزي‌ها را خوب بشوييد، خشك و در دماي 4 درجه سانتي‌گراد يخچال نگهداري كنيد.

گوشت مرغ و تخم‌مرغ

عامل بيماري‌زا: سالمونلا

  • سالمونلا باكتري‌اي است كه هر غذايي را مي‌تواند آلوده كند اما بيشترين احتمال آلودگي براي موادغذايي پيش مي‌آيد كه ممكن است با مدفوع حيواناتي مانند مرغ در تماس باشند. آلودگي با اين باكتري با علائمي مانند تب، درد ناحيه معده و اسهال همراه است كه ممكن است 4 تا 7 روز طول بكشد.

توجه:  تخم‌مرغ را خام مصرف نكنيد. تكه‌هاي مرغ نپخته را با مرغ پخته در يكجا قرار ندهيد. دست‌ها، تخته گوشت، ظروف و چاقوهايي كه با گوشت مرغ در تماس بوده‌اند به دقت بشوييد.

مسمومیت با گوشت چرخ‌كرده

عامل بيماري‌زا: سالمونلا

  • گوشت خام به‌خصوص گوشت چرخ‌كرده احتمال زيادي دارد كه به سالمونلا آلوده باشد. از تمام گوشت‌ها احتمال آلودگي گوشت چرخ‌كرده بوقلمون به اين باكتري وجود دارد. يادتان باشد اين آلودگي در بوي گوشت هيچ تغييري ايجاد نمي‌كند بنابراين از تغيير بوي گوشت متوجه بروز آلودگي آن نخواهيد شد.

توجه: حتما گوشت گوساله و گوسفند را تا دماي 60 درجه سانتي‌گراد و گوشت مرغ را تا دماي 75 درجه سانتي‌گراد حرارت دهيد. به علاوه، انواع چرخ‌كرده آنها را تا دماي 70 درجه سانتي‌گراد بپزيد. در صورت تماس دست‌هايتان با گوشت خام نيز آنها را با آب گرم و صابون بشوييد تا احتمال انتقال آلودگي به حداقل ممكن برسد.

سبزي برگ سبز

عامل بيماري‌زا:‌ اي‌كولاي

  • ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه با كودهاي آلوده به ميكروب‌ اي‌كولاي و آب آلوده پرورش پيدا مي‌كنند، مي‌توانند آلوده باشند. بيشترين احتمال آلودگي در سبزي‌هاي برگ سبز (مانند اسفناج) وجود دارد.

توجه:  سبزي‌ها را برگ برگ كنيد و هر يك را جداگانه با آب بشوييد. به خاطر داشته باشيد حرارت دادن باعث از بين رفتن باكتري‌ها مي‌شود.

غذاي گوشتي – آبكي

عامل بيماري‌زا: كلسترديوم پرفرژنس

  • كلسترديوم پرفرژنس، باكتري‌اي است كه باعث بروز كرامپ و اسهال مي‌شود و بيشتر در غذاهايي رشد مي‌كند كه در حجم زياد تهيه مي‌شوند و قبل از سرو شدن به مدت طولاني گرم باقي مي‌مانند.

توجه:  غذاهايي مانند انواع سوپ و خورش را يا در دماي 60 درجه سانتي‌گراد نگه داريد يا در دماي زير 4 درجه سانتي‌گراد. سرو اين غذاها به‌صورت داغ (بعد از پخته شدن)پيشنهاد مي‌شود. باقي‌مانده‌شان نيز بايد در يخچال نگهداري شود.

آبميوه و شير فله‌اي

عامل بيماري‌زا:‌ اي‌كولاي

  • در پاستوريزه كردن شير و آبميوه‌هاي صنعتي با دادن حرارت به ماده غذايي، باكتري‌هاي موجود از بين مي‌روند. به‌خصوص آبميوه‌هايي كه در مغازه‌هاي آبميوه‌فروشي تهيه‌شده و عرضه مي‌شوند، احتمال دارد به اي‌كولاي آلوده باشند. اين موضوع در مورد شيرهاي فله‌اي نيز صادق است.

توجه: حتما در فصل گرما محصولات پاستوريزه مصرف كنيد و اگر به محصولي اطمينان نداريد، آن را بجوشانيد و بعد ميل كنيد.

خوراكي كارخانه‌اي

عامل بيماري‌زا: سالمونلا

  • خوراكي‌هايي مانند چيپس، سوپ آماده، كره بادام‌زميني و فراورده‌هاي فريزشده بسته‌بندي احتمال دارد به سالمونلا آلوده باشند.

توجه:  هرگز موادغذايي مرجوعي که اغلب زير قيمت به فروش مي‌رسند را مصرف نكنيد و خوراكي‌هايي را كه امكان دارد حرارت دهيد تا دماي 75 درجه سانتي‌گراد گرما دهيد زيرا در اين صورت سالمونلا از بين مي‌رود.

لبنيات پاستوريزه نشده

عامل بيماري‌زا: ليستريا

برخي فراورده‌هاي لبني مانند ماست و پنير كه از شير فله‌اي تهيه مي‌شوند يا حتي خود شيرهاي فله‌اي، احتمال دارد به باكتري ليستريا آلوده باشند زيرا اين باكتري در دماي پايين و حتي دماي يخچال مي‌تواند زنده بماند و باعث بروز عفونت شود.

حتما برچسب اين محصولات را بررسي كنيد و مطمئن شويد حتما پاستوريزه هستند.

   

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>